default logo

HOME

FIFTY-FIFTY – CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE IN UNITATILE DE INVATAMANT

Programul “50/50  – Cresterea eficientei energetice in unitatile de invatamant”  reprezinta cel mai mare proiect educational la nivel european cu adresabilitate majoritara catre elevi, reunind aspecte ecologice, economice si sociale si oferind o privire amanuntita asupra procesului de producere si utilizare a energiei, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere ecologic.

“50/50 – Cresterea eficientei energetice”  este un proiect de implicare activa, continutul nu se preda si nu se abordeaza într-un mod teoretic, ci se aplica în mod practic.            

Aspectul social este evidentiat în special prin tematizarea utilizarii eficiente a energiei, comportamentul de consum si transpunerea acestora în comunitate, un alt aspect pozitiv fiind posibilitatea elevilor de a îsi cunoaste scoala dintr-o noua perspectiva, relationand mult mai puternic cu aceasta si cu mediul lor.

Proiectul este o initiativa publica care se deruleaza din 1996 in Republica Federala Germania in 5000 de scoli, si, pe plan international in Spania, Italia, Grecia, Danemarca, Anglia, Bulgaria, precum si in Japonia.

In Romania proiectul este derulat de Asociatia Environ in baza parteneriatului incheiat cu „Unabhängiges Institut für Umweltfragen” (UfU), coordonatorul programului.

Despre proiect