default logo

Protectia datelor cu caracter personal

Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de marketing direct

Noi, Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), credem ca transparenta este unul din ingredientele unei relatii pe termen lung. Apreciem interesul tau pentru un mediu mai curat si mai sanatos, atat pentru noi, cat mai ales pentru generatiile viitoare. Acesta este si scopul nostru principal ca organizatie.

Iti multumim pentru increderea pe care ne-o acorzi atunci cand ne dai acces la datele tale cu caracter personal. In continuare vei gasi informatii, care au ca scop sa te faca sa intelegi mai bine ce date personale colectam, cum le folosim, ce facem ca sa le pastram in siguranta si care este nivelul tau de control in relatie cu datele tale cu caracter personal.

1.Datele de contact ale SNRB

2.Datele pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor

3.Temeiul legal al prelucrarii

4.Dreptul de a retrage consimtamantul

5.Perioada de stocare a datelor

6.Destinatarii datelor

7.Drepturile tale in relatie cu aceste date

8.Dreptul de a depune o plangere

9.Transferul catre o tara terta

10.Interesele legitime urmarite

11.Daca este o obligatie contractuala sau legala, consecintele nerespectarii obligatiilor

12.Daca exista un proces decizional automat

13.Datele de contact ale DPO

14.Securitatea datelor

15.Politicile in relatie cu copii

 

(1) Cine suntem si cum ne poti contacta

Noi suntem Asociatia SNRB, organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit, cu sediul social in Strada Marcel Iancu, nr 3-5, sector 2, Bucuresti. Adresa noastra de corespondenta este Strada Aromei, nr 88, etaj 1, sector 2, Bucuresti, Tel: 021.528.03.76 Fax: 021.528.03.70 sau 031.821.3333

Pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email datepersonale@environ.org 

(2) Datele pe care le colectam si scopurile prelucrarii lor

Atunci cand intri pentru prima data in contact cu noi, ne pui la dispozitie urmatoarele date personale:

  • Nume, prenume
  • Adresa de email
  • Telefon

Folosim aceste date in scopul exclusiv de a face mediul unul mai curat, prin reciclarea deseurilor electrice si electronice si prin cresterea gradului de constientizare al populatiei cu privire la impactul deseurilor asupra mediului. In practica, acest scop general se traduce in urmatoarele scopuri concrete, pe care le vom avea in vedere in raport cu prelucrarea datelor tale cu caracter personal:

  • De a te tine informat cu privire la modificarile legislative, noutatile din domeniul mediului si activitatea noastra, prin trimiterea periodica, de maxim 2 ori pe luna, de newsletter-uri pe adresa de email;
  • De a-ti comunica prin e-mail si/sau sms, actiunile pe care le organizam sau la care suntem parteneri;
  • De a te invita, prin e-mail sau sms, sa participi la programele noastre de colectare;
  • De a te invita, prin e-mail sau sms, sa participi la campaniile noastre de marketing.

(3) Temeiul legal al prelucrarii

Temeiul legal in baza caruia prelucram aceste date este consimtamantul tau pe care ni l-ai acordat la momentul la care ai completat cu datele tale personale formularul de inscriere pe site. Iti reamintim ca-ti poti retrage consimtamantul oricand trimitand un email pe adresa datepersonale@environ.org .

(4) Dreptul de a retrage consimtamantul

Ai dreptul oricand sa-ti retragi consimtamantul. Poti face aceasta trimitand un email in acest sens la adresa datepersonale@environ.org . Cand ti-ai retras consimtamantul, SNRB nu iti va mai putea transmite informatii pe baza consimtamantului tau.

(5) Perioada de stocare a datelor

Vom pastra datele tale pana cand iti vei retrage consimtamantul. Este posibil sa te rugam din cand in cand, dar nu mai des de o data pe an, sa ne reacorzi consimtamantul, pentru a fi siguri ca mai esti interesat de activitatea noastra si ca datele tale sunt corecte.

Pentru retragerea consimtamantului, trimite un mesaj in acest sens pe adresa datepersonale@environ.org .

(6) Destinatarii datelor – Cum si cu cine impartim aceste date

Datele tale raman in permanenta la noi. Nu vindem, transmitem sau cedam tertilor datele tale in scopuri de marketing.

(7) Drepturile tale in relatie cu datele pe care ni le-ai pus la dispozitie

Pentru ca ne-ai acordat consimtamantul, este datoria noastra sa te informam ca ai urmatoarele drepturi, pe care le poti exercita oricand trimitand un email la adresa datepersonale@environ.org Te asiguram ca vom raspunde la oricare din cererile tale, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile.

Dreptul de acces inseamna ca ai dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea datelor cu caracter personal inexacte.

Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) inseamna ca ai dreptul de a solicita sa iti stergem datele cu caracter personal.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam corectitudinea lor.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele tale intr-un format structurat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator.

(8) Dreptul de a depune o plangere

In situatia putin probabila ca nu reusim sa raspundem cererilor tale, ai dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal http://datepersonale.ro/, si de asemenea ai dreptul la o cale de atac judiciara.

(9) Transferul catre o tara terta

Datele tale nu sunt transferate in afara Romaniei.

(10) Interesele legitime urmarite

Datele pe care ni le-ai dat nu sunt prelucrate in baza unui interes legitim al SNRB sau al unei terte parti.

(11) Daca este o obligatie contractuala sau legala, consecintele nerespectarii obligatiilor

Datele pe care ni le-ai dat nu sunt prelucrate in baza unei obligatii legale sau in interesul executarii unui contract, ci in baza consimtamantului.

(12) Daca exista un proces decizional automat

Nu efectuam niciun fel de operatiuni de prelucrare automata sau profilare pe baza datelor pe care ni le-ai pus la dispozitie.

(13) Datele de contact ale Responsabilului cu Protectia Datelor (RPD)

In acest moment, conform Regulamentului (EU) 2016/679 (“GDPR”), nu avem obligatia de a angaja un RPD in sensul art. 37 din GDPR.

Pentru orice intrebare, sugestie sau preocupare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email datepersonale@environ.ro.

(14) Securitatea datelor

Siguranta datelor tale este una dintre prioritatile noastre. Folosim o combinatie de controale tehnice (IT), administrative si fizice pentru ca datele tale sa fie in siguranta. Cu toate acestea nicio metoda de transmitere, prelucrare sau stocare a datelor nu este complet sigura. Daca ai orice subiect sau ingrijorare legata de securitatea datelor tale, te rugam sa ne contactezi imediat pe adresa datepersonale@environ.org

(15) Politicile in relatie cu copii

Suntem extrem de preocupati despre tot ceea ce inseamna prelucrarea in siguranta a datelor personale ale copiilor. In acest sens, nu prelucram date personale pentru copii sub 16 ani pe baza de consimtamant.